Wiosenna pasta twarogowa
2015-04-07 15:49:26(ost. akt: 2015-04-07 15:49:53)
Wraz z porami roku zmieniają się nasze kulinarne preferencje. Co smakuje wiosną? Są to przede wszystkim dania lekkostrawne, przyrządzane z dużą ilością nowalijek; cały bukiet wiosennych sałatek, gorące przystawki i zupy z młodych buraków, ziemniaków czy szparagów.
Składniki: 20 dag półtłustego twarogu, 1 ogórek, 1 ząbek czosnku, 1 pęczek szczypiorku, 1/2 szklanki posiekanej rzeżuchy, 1 łyżka posiekanej natki pietruszki, 1 łyżka posiekanego szczypiorku, 1 łyżka posiekane kolendry, 1 łyżeczka ziół prowansalskich, sól, pieprz
Ogórek obrać, przekroić wzdłuż na połowę, wydrążyć pestki, miąższ pokroić w drobną kostkę. Szczypiorek opłukać, posiekać. Twaróg rozgnieść widelcem, starannie wymieszać z ogórkiem i świeżymi ziołami. Pastę doprawić przeciśniętym przez praskę czosnkiem, ziołami prowansalskimi, solą i pieprzem. Podawać do pieczywa.
Pochwal się tym, co robisz. Pochwal innych. Napisz, co Cię denerwuje. Po prostu stwórz swoją stronę na naszym serwisie. To bardzo proste. Swoją stronę założysz klikając " Tutaj ". Szczegółowe informacje o tym czym jest profil i jak go stworzyć: Podziel się informacją:
Problem z założeniem profilu? Potrzebujesz porady, jak napisać tekst? Napisz do mnie. Pomogę: Igor Hrywna
Ten tekst napisał dziennikarz obywatelski. Więcej tekstów tego autora przeczytacie państwo na jego profilu: neli
Komentarze (1) pokaż wszystkie komentarze w serwisie
Komentarze dostępne tylko dla zalogowanych użytkowników. Zaloguj się.
Zacznij od: najciekawszych najstarszych najnowszych
Zaloguj się lub wejdź przez
adler #1707577 | 176.221.*.* 7 kwi 2015 19:32
główna wiadomość dotycząca mieszkańców Braniewa"D haha
odpowiedz na ten komentarz pokaż odpowiedzi (1)