Sprawni w gotowaniu, czyli pierwszy konkurs kulinarny uczniów szkół specjalnych
2018-05-17 11:13:55(ost. akt: 2018-05-17 11:15:19)
Nawet pasta kanapkowa może stać się kuchennym arcydziełem. We wtorek 15 maja udowodnili to uczestnicy I Regionalnego Konkursu Umiejętności Kulinarnych organizowanego przez Zespół Placówek Edukacyjnych w Olsztynie.
W rywalizacji na przyrządzenie najlepszej pasty do chleba z dowolnych składników wzięli udział uczniowie pięciu szkół specjalnych z województwa. Byli to reprezentanci Specjalnego Ośrodka Szkolno-Wychowawczego z Bartoszyc, SOSW z Biskupca, Katolickiego Ośrodka Szkolno-Wychowawczego w Kruzach, SOSW Nidzicy i olsztyńskiego ZPE.
Zwyciężył Adam Jeznach z SOSW Bartoszyce. Drugie miejsce zajęli ex aequo Marcin Krzykjowski z SOSW w Nidzicy i Patryk Bieżuński z SOSW w Biskupcu, trzecie — Mateusz Wójcik z ZPE.
Patronat honorowany nad imprezą sprawował Warmińsko-Mazurski Kurator Oświaty. Był to pierwszy otwarty konkurs kulinarny uczniów szkół specjalnych z województwa. Organizatorzy zapowiadają, że za rok odbędzie się kolejna edycja.
red.
Czytaj e-wydanie ">kliknij
Komentarze (0) pokaż wszystkie komentarze w serwisie
Komentarze dostępne tylko dla zalogowanych użytkowników. Zaloguj się.
Zaloguj się lub wejdź przez