Bartoszyce. Konferencja dotycząca krajowych źródeł białka paszowego
2017-11-08 11:34:48(ost. akt: 2017-11-08 11:44:13)
Szykuje się ważne dla rolników wydarzenie. Dojdzie do niego już 14 listopada. Szczególnie zainteresowani powinni być nim producenci roślin strączkowych.
Już 14 listopada w bartoszyckim hotelu Bartis o g. 9.30 rozpocznie się konferencja dotycząca wieloletniego, rządowego programu "Zwiększenie wykorzystania krajowego białka paszowego dla produkcji wysokiej jakości produktów zwierzęcych w warunkach zrównoważonego rozwoju".
Jej organizatorami są: Klaster Agroport Bartoszyce, Uniwersytet Przyrodniczy w Poznaniu i Instytut Genetyki Roślin PAN w Poznaniu.
W programie konferencji przewidziane są wystąpienia:
— prof. dr hab. Wojciech Święcicki (IGR PAN Poznań) — "Deficyt białka paszowego w Polsce. Hodowla odmian roślin strączkowych dla zaspokojenia deficytu białka paszowego",
— prof. dr hab. Wojciech Święcicki (IGR PAN Poznań) — "Deficyt białka paszowego w Polsce. Hodowla odmian roślin strączkowych dla zaspokojenia deficytu białka paszowego",
—prof. dr hab. Jerzy Szukała (UP Poznań) — "Wpływ technologii uprawy na wyniki produkcyjne i ekonomiczne uprawy łubinu i bobiku",
— dr Robert Mikuła — "Żywienie bydła bez GMO: cele, problemy, perspektywy",
— prof. dr hab. Michał Jerzak, dr Joanna Florek, dr Małgorzata Krajewska Śmiglak, dr Dorota Czerwińska Kajzer (UP Poznań) — "Rozwój produkcji i rynku rodzimych roślin strączkowych jako czynnik bezpieczeństwa żywnościowego w Polsce",
— dr Wojciech Mikulski (IGR PAN Poznań, UP Poznań) — "Wybrane aspekty rynku roślin strączkowych",
— Agroport.
and
and
Czytaj e-wydanie ">kliknij
Pochwal się tym, co robisz. Pochwal innych. Napisz, co Cię denerwuje. Po prostu stwórz swoją stronę na naszym serwisie. To bardzo proste. Swoją stronę założysz klikając " Tutaj ". Szczegółowe informacje o tym czym jest profil i jak go stworzyć: Podziel się informacją:
Źródło: Gazeta Olsztyńska
Komentarze (0) pokaż wszystkie komentarze w serwisie
Komentarze dostępne tylko dla zalogowanych użytkowników. Zaloguj się.
Zaloguj się lub wejdź przez