Konkurs Kulinarny "Jesienne Przysmaki"
2017-09-06 07:42:51(ost. akt: 2017-09-06 07:44:17)
Bartoszycki Dom Kultury zaprasza do udziału w konkursie kulinarnym "Jesienne Przysmaki" podczas Jesiennego Jarmarku Rękodzieła Artystycznego i Sztuki Ludowej.
Regulamin konkursu kulinarnego pt. „Jesienne Przysmaki”.
Organizator: Bartoszycki Dom Kultury
Miejsce Konkursu: posesja Bartoszyckiego Domu Kultury
Cele konkursu:
- aktywizacja i integracja lokalnej społeczności,
- możliwość zaprezentowania swoich kulinarnych umiejętności,
- rozbudzanie inicjatywy, pomysłowości i kreatywności,
- odkrywanie i promowanie talentów
- aktywizacja i integracja lokalnej społeczności,
- możliwość zaprezentowania swoich kulinarnych umiejętności,
- rozbudzanie inicjatywy, pomysłowości i kreatywności,
- odkrywanie i promowanie talentów
Kryteria oceny:
- wygląd i aranżacja potrawy,
- dobór składników,
- smak potrawy,
- pomysłowość przygotowania
- wygląd i aranżacja potrawy,
- dobór składników,
- smak potrawy,
- pomysłowość przygotowania
Warunki uczestnictwa:
1. Konkurs organizowany jest w ramach VII Jesiennego Jarmarku Sztuki Ludowej
i Rękodzieła Artystycznego na ul. Bohaterów Warszawy 11 (posesja BDK)
1. Konkurs organizowany jest w ramach VII Jesiennego Jarmarku Sztuki Ludowej
i Rękodzieła Artystycznego na ul. Bohaterów Warszawy 11 (posesja BDK)
2. Adresatem Konkursu są mieszkańcy powiatu bartoszyckiego.
3. Potwierdzeniem uczestnictwa w konkursie jest wypełnienie karty zgłoszenia
i dostarczenie jej, bądź nadesłanie do 14.09.17 r. do godz. 15:00 do siedziby
Bartoszyckiego Domu Kultury pod adresem: Bartoszycki Dom Kultury, ul. Bohaterów Warszawy 11, 11-200 Bartoszyce.
i dostarczenie jej, bądź nadesłanie do 14.09.17 r. do godz. 15:00 do siedziby
Bartoszyckiego Domu Kultury pod adresem: Bartoszycki Dom Kultury, ul. Bohaterów Warszawy 11, 11-200 Bartoszyce.
4. Przedmiotem konkursu są potrawy (lecz nie przetwory!) przygotowane z warzyw
i owoców zbieranych podczas sezonu jesiennego.
i owoców zbieranych podczas sezonu jesiennego.
5. Każdy uczestnik może przygotować nie więcej niż 1 potrawę.
6. Dodatkowe punkty uczestnik uzyskuje za dołączenie przepisu przygotowanej potrawy.
7. Potrawy oceniać będzie Komisja powołana przez Organizatora, która wyłoni
zwycięzców.
zwycięzców.
8. Zwycięzcy Konkursu otrzymają atrakcyjne nagrody oraz pamiątkowe dyplomy.
9. Potrawy należy dostarczyć w dniu 17 września 2017 r. o godz. 12:00 do namiotu Organizatora znajdującego się na posesji BDK.
10. Rozstrzygnięcie Konkursu i wręczenie nagród nastąpi tego samego dnia około godz.13:00 na posesji BDK.
bdk
Ten tekst napisał dziennikarz obywatelski. Więcej tekstów tego autora przeczytacie państwo na jego profilu: bdk
Komentarze (0) pokaż wszystkie komentarze w serwisie
Komentarze dostępne tylko dla zalogowanych użytkowników. Zaloguj się.
Zaloguj się lub wejdź przez