Kruche ciasteczka renifery
2015-12-22 14:29:41(ost. akt: 2015-12-22 14:29:44)
Składniki:
- 100g cukru (może być trzcinowy drobny);
- szczypta soli;
- 200g masła;
- 300g mąki Krupczatki (Typ 450);
- 2 łyżki kwaśnej śmietany.
- 100g cukru (może być trzcinowy drobny);
- szczypta soli;
- 200g masła;
- 300g mąki Krupczatki (Typ 450);
- 2 łyżki kwaśnej śmietany.
Wykonanie:
Mąkę, wymieszać z solą i cukrem, ułożyć na nich masło, posiekać nożem i dodać śmietanę.
Szybko zagnieść ciasto.
Włożyć na 30 minut do lodówki.
Piekarnik nagrzać do 180C.
Ciasto wyłożyć na deskę lekko wysypaną mąką, rozwałkować równomiernie i wyciąć okrągłe ciasteczka (można użyć szklanki).
Piec na złoty kolor (około 10-15 minut).
Udekorować polewą czekoladową i cukierkami.
Mąkę, wymieszać z solą i cukrem, ułożyć na nich masło, posiekać nożem i dodać śmietanę.
Szybko zagnieść ciasto.
Włożyć na 30 minut do lodówki.
Piekarnik nagrzać do 180C.
Ciasto wyłożyć na deskę lekko wysypaną mąką, rozwałkować równomiernie i wyciąć okrągłe ciasteczka (można użyć szklanki).
Piec na złoty kolor (około 10-15 minut).
Udekorować polewą czekoladową i cukierkami.
Komentarze (0) pokaż wszystkie komentarze w serwisie
Komentarze dostępne tylko dla zalogowanych użytkowników. Zaloguj się.
Zaloguj się lub wejdź przez