Pieczarki faszerowane mięsem mielonym
2015-10-30 08:40:00(ost. akt: 2015-10-30 08:51:09)
Składniki:
- 15 pieczarek średniej wielkości;
- 1/2 kg mięsa mielonego wieprzowego;
- 1 jajko;
- 2 ząbki czosnku;
- 1 mała cebula;
- majeranek;
- tłuszcz do smażenia;
- sól, pieprz do smaku.
- 15 pieczarek średniej wielkości;
- 1/2 kg mięsa mielonego wieprzowego;
- 1 jajko;
- 2 ząbki czosnku;
- 1 mała cebula;
- majeranek;
- tłuszcz do smażenia;
- sól, pieprz do smaku.
Pieczarki myjemy, usuwamy nóżki i lekko środek pieczarki, solimy.
Cebulę należy pokroić w kostkę i zeszklić na patelni przy odrobinie tłuszczu. Mięso mielone wyrabiamy z podsmażoną cebulką, wyciśniętymi ząbkami czosnku, jajkiem, majerankiem, solą i pieprzem.
Z mięsa formujemy kulki i wkładamy do poszczególnych pieczarek tak, aby je wypełnić.
Tak nafaszerowane pieczarki obtaczamy w jajku i bułce tartej, a następnie smażymy na gorącym tłuszczu.
Cebulę należy pokroić w kostkę i zeszklić na patelni przy odrobinie tłuszczu. Mięso mielone wyrabiamy z podsmażoną cebulką, wyciśniętymi ząbkami czosnku, jajkiem, majerankiem, solą i pieprzem.
Z mięsa formujemy kulki i wkładamy do poszczególnych pieczarek tak, aby je wypełnić.
Tak nafaszerowane pieczarki obtaczamy w jajku i bułce tartej, a następnie smażymy na gorącym tłuszczu.
Komentarze (0) pokaż wszystkie komentarze w serwisie
Komentarze dostępne tylko dla zalogowanych użytkowników. Zaloguj się.
Zaloguj się lub wejdź przez