Biały, ciemny czy razowy...

2013-12-20 15:24:18(ost. akt: 2013-12-20 15:24:35)

Autor zdjęcia: Izabela Puka

Na lekcji przyrody uczniowie mieli możliwość spróbowania różnego rodzaju pieczywa.
Uczeń klasy VI przebrany za piekarza prezentował nam pieczywo z pobliskiej piekarni. Zachęcał nas do spożywania pełnoziarnistego pieczywa. Warto wybierać chleb z przewagą mąki żytniej zamiast pszennej. Mąka żytnia zawiera więcej składników odżywczych, np. więcej witamin z grupy B. Chleb żytni zawiera bakterie mlekowe z zakwasu które ułatwiają wchłanianie minerałów, poprawiają perystaltykę jelit, oraz oczyszczają organizm z toksyn i związków rakotwórczych.

Pochwal się tym, co robisz. Pochwal innych. Napisz, co Cię denerwuje. Po prostu stwórz swoją stronę na naszym serwisie. To bardzo proste.
Swoją stronę założysz klikając na milki.wm.pl w ramkę " ZAŁÓŻ PROFIL ", która znajduje się w prawym, górnym roku strony.
Szczegółowe informacje o tym czym jest profil i jak go stworzyć: Podziel się informacją:

">kliknij tutaj

Ten tekst napisał dziennikarz obywatelski. Więcej tekstów tego autora przeczytacie państwo na jego profilu: STASWINY

2001-2022 © Gazeta Olsztyńska, Wszelkie prawa zastrzeżone, GRUPA WM Sp. z o. o., 10-364 Olsztyn, ul. Tracka 5