Skrzydełka w glazurze miodowo - imbirowej

2015-05-11 09:36:52(ost. akt: 2015-05-11 09:38:43)

Autor zdjęcia: Nadesłane

Proste, ale bardzo ciekawe w smaku danie. Imbir, miód, sos sojowy, czosnek, ocet, nadaje potrawie wyrafinowany smak, cudowny aromat.
Składniki: 10 skrzydełek drobiowych, glazura: 100 ml octu winnego, 100 ml sosu sojowego ( może być magi), 1 cebula, 3 łyżki miodu, 1 łyżka startego świeżego imbiru, 1 łyżka posiekanego czosnku, 3 łyżki oliwy

Przygotować glazurę: wszystkie składniki wymieszać w dużej misce. Umyte i osuszone skrzydełka włożyć do glazury, przykryć i wstawić do lodówki na co najmniej dwie godziny, a najlepiej na całą noc. Ułożyć skrzydełka w naczyniu żaroodpornym i piec około godziny w temperaturze 200°C, obracać je i smarować glazurą. Pozostałą glazurę przelać do rondelka , zagotować, podgrzewać na małym ogniu 8-10 minut, aż powstanie gęsty sos. Skrzydełka ułożyć na półmisku, obok ustawić miseczkę z sosem.

Pochwal się tym, co robisz. Pochwal innych. Napisz, co Cię denerwuje. Po prostu stwórz swoją stronę na naszym serwisie. To bardzo proste.  Swoją stronę założysz klikając " Tutaj ". Szczegółowe informacje o tym czym jest profil i jak go stworzyć: Podziel się  informacją:

">kliknij
Problem z założeniem profilu? Potrzebujesz porady, jak napisać tekst? Napisz do mnie.   Pomogę: Igor Hrywna


Ten tekst napisał dziennikarz obywatelski. Więcej tekstów tego autora przeczytacie państwo na jego profilu: neli

2001-2024 © Gazeta Olsztyńska, Wszelkie prawa zastrzeżone, Galindia Sp. z o. o., 10-364 Olsztyn, ul. Tracka 5