Przepis na "miód" z mniszka lekarskiego
Gotowy produkt. Tu o konsystencji syropu.
Autor: Andrzej Grabowski
Gotowy produkt. Tu o konsystencji syropu.
Autor: Andrzej Grabowski
Płyn odciśnięty z płatków mniszka. Trzeba go razem z cukrem i sokiem z cytryn gotować 3-4 godziny na bardzo wolnym ogniu.
Autor: Andrzej Grabowski
Płatki należy gotować 1,5 godziny w litrze wody a następnie wszystko odstawić na 24 godziny.
Autor: Andrzej Grabowski
Wygląda to nieciekawie ale to tylko płatki mniszka po odciśnięciu z nich płynu.
Autor: Andrzej Grabowski
Gotowy produkt w słoiczkach. Tu, o konsystencji miodu.
Autor: Andrzej Grabowski
Po prawej oderwane z kwiatostanów płatki a po lewej to co jeszcze pozostało do oderwania.
Autor: Andrzej Grabowski
Kwiatostany mniszka po zerwaniu.
Autor: Andrzej Grabowski
Tak wygląda gotowy produkt
Autor: Andrzej Grabowski
Najpierw trzeba znaleźć taką łąkę aby nie biegać od kwiatka do kwiatka.
Autor: Andrzej Grabowski
Najpierw trzeba znaleźć taką łąkę aby nie biegać od kwiatka do kwiatka.
Autor: Andrzej Grabowski
Galindia Sp. z o.o. realizuje projekt dofinansowany z Funduszy Europejskich w ramach działania 1.5 Dotacje na
kapitał obrotowy Programu Operacyjnego Polska Wschodnia 2014-2020.
Galindia Spółka z o.o. uzyskała Subwencję Finansową - podmiotem udzielającym wsparcie był PFR.