Piątek, 22 września 2017. Imieniny Maury, Milany, Tomasza

Profil użytkownika pub

Wenerologia – wstydliwa dziedzina medycyny

Choroby przenoszone drogą płciową, nazywane dawniej wenerycznymi, od zawsze były problemem powszechnym, ale wstydliwym. Istotne jest, iż zlekceważenie pierwszych objawów, próby leczenia na własną rękę lub bez odpowiedniej diagnostyki mogą mieć przykre, ale i bardzo poważne konsekwencje dla zdrowia.

Motocykliści sprawią, że na Rynku Kościuszki poleje się krew

Kolejny raz białostoccy motocykliści organizują imprezę, której celem jest zbiórka krwi potrzebnej chorym dzieciom. W najbliższą sobotę, 22 kwietnia dziewiąta edycja „Motoserca” będzie miała miejsce na Rynku Kościuszki w Białymstoku i tradycyjnie już towarzyszyć jej będzie wiele atrakcji. To cenne przedsięwzięcie od tal wspiera spółdzielnia Krynka – podlaska wytwórnia wody źródlanej i napojów. W tym roku nie mogło być inaczej.

Sezon 2017 pod znakiem „Bąbel wafla” – Lodziarze przygotowali prawdziwy hit!

Wprowadzony zaledwie miesiąc temu do oferty białostockiej Wytwórni Lodów Prawdziwych „u Lodziarzy” deser pod dźwięcznie brzmiącą nazwą „Bąbel Wafel” z miejsca stał się prawdziwym hitem sprzedaży. Jak przyznają właściciele Wytwórni, klienci wprost pokochali „Bąbelka”. W efekcie, już wkrótce produkt ma szansę na stałe wzbogacić menu innych działających w sieci lokali tej marki.

Drakońska dieta? Czy jest bezpieczna i zdrowa?

Choć trudno w to uwierzyć, ale wielkimi krokami zbliża się lato. Ci, którzy zimą pozwolili sobie na większe łakomstwo niż zwykle, zapewne nie mają powodów do zadowolenia. Podczas plażowania trudno im będzie ukryć nadmierne „fałdki” i dodatkowe kilogramy. Aby wrócić do swojej „przedzimowej” wagi, wiele osób decyduje się na prawdziwie drakońskie metody. Prym wśród nich wiedzie „Dieta 1000 kalorii”.

Omeda placówką partnerską PZU Zdrowie

Humana Medica Omeda dołączyła do grona partnerów strategicznych PZU Zdrowie. Dzięki temu świadczy usługi medyczne klientom objętym opieką w swoim zakładzie pracy. Co ciekawe, zacieśnienie współpracy z ubezpieczycielem zmotywowało Omedę do powiększenia grona specjalistów oraz uruchomienia nowych gabinetów w poradni.

LodyBonano jeszcze bliżej swoich fanów

Działająca od ponad dekady, obecnie największa franczyzowa sieć lodziarni w Europie – LodyBonano – licząca niemal 270 punktów w całym kraju zmienia strategię komunikacyjną. Choć do budowy trwałych relacji ze swoimi fanami – wciąż będzie wykorzystywać przede wszystkim popularny portal facebook.com, ale będzie to realizować w jeszcze bardziej spersonalizowany sposób – za pomocą lokalnych profili.

Na wczasy do Sokółki. Zaprasza ośrodek eMeF

Położone na skraju Sokółki, niemalże w samym centrum Zielonych Płuc Polski, centrum szkoleniowo – serwisowe eMeF to ośrodek, który powstał z myślą o tych, którzy cenią sobie komfort, przyjazną atmosferę, walory przyrodnicze a także dobrą, polską kuchnię.

Napisz opowiadanie i wyjedź z rodziną do Disneylandu. Zapraszają LodyBonano

Odrobina wyobraźni, kartka i długopis – to wystarczy aby wziąć udział w kolejnym konkursie, jaki ogłosiła największa sieć lodziarni franczyzowych w Europie. Tym razem jest on dedykowany wszystkim – dzieciom i dorosłym – a polega na stworzeniu interesującego opowiadania o dalszych losach bohaterów marki – Fruzi i Bonanka.

Wiosenne przesilenie – jak szybko wrócić do formy?

Wraz z nadejściem wiosny z dnia na dzień robi się coraz cieplej, wszystko rozkwita i budzi się do życia. Paradoksalnie jednak wiele osób w tym czasie odczuwa… brak energii, apatię i ogólne kiepskie samopoczucie. Winne w tym wypadku jest tzw. wiosenne przesilenie. Jak temu przeciwdziałać i co zrobić, by omijać tego typu sezonowe dolegliwości?

Zanim staniesz na ślubnym kobiercu, odwiedź Podlaskie Targi Ślubne

W zasadzie każdy kto planuje wypowiedzieć sakramentalne „Tak” marzy o tym aby dzień, w którym się to stanie był niepowtarzalny i jedyny w swoim rodzaju. Pomóc w tym może właściwy dobór dostawców poszczególnych usług – fotografa, który uwieczni te niezwykłe chwile, zespołu, który zadba o właściwą atmosferę na parkiecie czy cukierni przygotowującej weselny, tradycyjny tort.